Wat is de passie van Missie 1:8?

Missie 1-8 wil de gemeente helpen haar unieke roeping en gaven te ontdekken en te gebruiken om in samenwerking met anderen Jezus Christus bekend te maken aan alle volken, zowel in Nederland als over de grenzen.

Hoe werkt Missie 1:8?

Missie 1:8 werkt met ervaren zendingscoaches die al meerdere jaren betrokken zijn bij zending. Omdat zij coachen brengen ze niet hun eigen ideeën in, maar werken vanuit dat wat in de gemeente aanwezig is. Samen met de coach ontwikkelt de gemeente een zendingsstrategie die bij de gemeente past. Dit is cruciaal, want zoals Peter Drucker al schreef:

Culture eats strategy for breakfast!

Dat betekent dat zelfs de meest volmaakte strategie die niet bij de cultuur van de gemeente past, nooit uitgevoerd zal worden. Vandaar dat het cruciaal is om te coachen en niet een kant en klaar product aan te leveren. Daarvoor bieden wij op maat gesneden coachtrajecten aan.

Het zendingscoach-traject

Het zendingscoach-traject is één van de mogelijkheden om passie om te zetten in een haalbare strategie tot eer van God. Het hele traject is modulair opgebouwd. Deze onderdelen worden “tracks” genoemd. Het verdient aanbeveling om alle tracks te doorlopen, maar het is ook mogelijk om eerst de “instap-track” te doen en daarna te kijken wat er nog meer nodig is om de doelstellingen van de gemeente te bereiken.

Missie 1:8-coaching twee trajecten aan. Elke van deze twee stimuleert het denken over zending in de gemeente.

1. Het O3 missionscoaching
Het O3 traject is het meest diepgaande traject dat Missie 1:8 u kan bieden. O3 missionscoaching

2. Het GPS traject
Het GPS traject is bedoeld voor die gemeenten die minder tijd ter beschikking hebben om het hele O3 traject te doorlopen. Een aantal thema’s uit het O3 traject komen terug bij het GPS traject, maar de uitgebreide implementatie is weggelaten.

Presentatie
Mocht u nog vragen hebben of er is iets niet duidelijk dan zijn de coaches van Missie 1:8 graag bereid om om via een presentatie ter plekke meer uitleg te geven.