2814-240x300Op donderdagavond 28 januari om 20.00 uur organiseert Missie 1:8 weer een webinar. Dit keer met Corné Burger, werkzaam bij Operatie Mobilisatie (OM). Het thema is: ‘Is korte termijn zending zendingstoerisme?’. Een webinar is een online seminar via internet. De CAMA-webinars behandelen actuele missionaire thema´s die zowel de lokale gemeente en het mondiale missionaire werk ondersteunen. De webinars zijn gratis en voor iedereen die geïnteresseerd is in zending. Interesse om aan te sluiten? Je bent van harte welkom! Mail dan even naar info@cama.nl.

Korte termijn zending: zendingstoerisme?
Een paar weken naar het buitenland om mee te helpen een kerkje te bouwen of evangeliseren is een sloppenwijk is populairder dan ooit. Zo proef je kort wat zending is en leer je nieuwe culturen kennen. Maar hoe draagt korte termijn zending bij aan het koninkrijk van God? Waar moet je aan denken als je de grens overgaat? Kleven er nadelen aan? Dat zijn vragen die door Corné Burger van OM worden beantwoord.

Over Corné Burger
Corné probeert binnen de afdeling ‘Partnership Ministries’ om zendingsbewustzijn in kerken en gemeentes te bevorderen en om discipelen te maken door mensen mee te nemen, te stimuleren en toe te rusten tot geestelijke groei en vorming. Dit doet hij door middel van spreekbeurten, Bijbels onderwijs, training en oriëntatie voor mensen die nadenken over zending of al daadwerkelijk een stap gezet hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van het OM Zendingsweekend waar de afgelopen tien jaar ruim vijfhonderd mensen aan deelgenomen hebben. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de Kairos cursus in Nederland.