Corona virusDik vier weken zijn we nu op weg met de beperkende maatregelen om Corona buiten de voordeur te houden. De meeste mensen houden netjes 1,5 meter afstand en wassen hun handen met iets meer regelmaat. Hoewel we steeds meer op onszelf worden teruggeworpen, ervaren we steeds meer eenheid. We strijden allemaal tegen hetzelfde ziekmakende virus. We zijn blij dat er in Nederland een goede gezondheidszorg is en dat er voldoende middelen zijn om dat verder uit te breiden.

Maar wat gebeurt er op plaatsen in deze wereld waar mensen hutjemutje op elkaar wonen?  Wat doen mensen in een sloppenwijk in India of in Kampala, de hoofdstad van Oeganda?  Wat is de stand van zaken in de rest van Afrika?  Hoe gaat het nu in Syrië en in Jemen? Welke gevolgen heeft het virus daar? Helaas horen we daar mondjesmaat wat over op het dagelijkse nieuws. Eerlijk gezegd, zijn we meer met onszelf bezig dan dat we over de grens kijken. Bidt u voor hen?

Er zijn missionair werkers die op deze plaatsen werkzaam zijn en daar een licht willen zijn. Dat doen ze in deze tijden niet zonder risico’s. Verschillende organisaties, bijvoorbeeld CAMA en OMF,  geven christenen tips om voor missionaire werkers op deze plaatsen te bidden. Wanneer u thuis zit, hebt u misschien meer tijd om voor deze mensen in de voorhoede te bidden en hen bij God te brengen. En laat ze ook eens merken dat u aan hen denkt door een berichtje te sturen.