Kijk eens om je heen

Reflectie

De zomer is voor veel mensen een moment om even vrijaf te nemen en daarom is het een uitgelezen kans om even stil te staan. Dan is het makkelijker om over je schouder achterom te kijken en met een verwachtende blik de toekomst in te stappen. Daarom zoeken sommigen na een vakantie een nieuwe baan, gaan een opleiding volgen of plannen een verhuizing.

Ze zeggen wel eens dan God geen vakantie houdt. God kent geen pauze of vrij weekend. Hij blijft de wereld in stand houden en stuurt Zichzelf en mensen uit om het evangelie handen en voeten te geven. Zijn plan is de hele ‘verscheurde’ wereld te bereiken met zijn sjalom door Jezus Christus.

Zou het mogelijk zijn dat de eerste en tweede alinea elkaar kunnen raken? Kunnen we stilstaan om te ontdekken hoe God Zijn sjalom in de wereld en door mensen en Zijn gemeente tastbaar maakt?

Ontdekken

Hoe zou je dat kunnen ontdekken? We geven een aantal suggesties.

  1. Kijk om je heen. Probeer de wereld te bekijken door Gods ogen.
  2. Lees de Bijbel met een missionaire bril op. Probeer te ontdekken wat God zegt door Zijn woord.
  3. Zoek missionair werkers op en vraag hen wat zij ontdekken van God in hun leven en omgeving. Dat kan dichtbij zijn, maar ook over de grens.
  4. Ga een missionaire opleiding volgen. Dat bijvoorbeeld bij het Evangelisch College, aan de Christelijke Hogeschool Ede of Cornerstone. Door deze opleiding krijg je handvatten zelf aan de slag te gaan.
  5. Bezoek dit jaar een zendingsweekend, voorlichtingsdagen of presentaties van zendingswerkers. Suggesties: Explore Mission, OM Zendingsweekend.
  6. Ga als gemeente dit jaar met elkaar aan de slag om te ontdekken wat God in de eigen gemeente aan mogelijkheden heeft gelegd. Probeer de openingen die God biedt en de middelen en mogelijkheden in de gemeente aan elkaar te verbinden. Op deze website staat voldoende handvatten om daar een start mee te maken (info@missie1-8.nl).

Sta even stil…

We hebben  momenten nodig om even bij te tanken, te reflecteren, keuzes te maken. De tijd die we daarvoor nemen is vaak beperkt en het leven vraagt veel van onze aandacht. Laat deze gedachte inwerken en probeer Gods hand in de wereld stapje voor stapje te ontdekken.