Chris WrightOp donderdag 31 oktober was Chris Wright via Tear voor een aantal toespraken in Nederland. Bijna 140 mensen luisterden naar zijn Bijbelse basis voor missionair denken. Wright is in staat om missionair denken een bijbelse onderbouwing te geven, maar weg te blijven van de discussie van verkonding vs. sociale aandacht. Hij maakt dan ook gebruik van de ‘5 marks of mission’ die de laatste jaren weer meer aandacht hebben gekregen.

De meesten mensen kennen hem van het nu al klassieke werk ‘De Mission of God’. Daarin legt hij een bijbels-theologische basis voor zending vanuit Gods verhaal dat begint in al Genesis. Voor veel christenen begint het missionaire verhaal bij de zendingsopdrachten van Jezus aan het einde van de evangeliën. Voor veel evangelicalen is Mattheus 28:18-20 de missionaire lijdspreuk geweest. Wright trekt dit breder en laat het Oude Testament volop meespreken.

Voor degenen waarvoor de bijna 600 pagina’s Engels teveel zijn, kunnen ook kennismaken met zijn gedachtegoed in ‘De Bijbelse Missie’. Het boek is uitverkocht, maar u kunt een kopie op papier kopen via een email naar info@evangelisch-college.nl.

The Big Picture: God’s Mission from Beginning to End

The Great Commission

Saints in the Marketplace

De powerpoint presentatie van de drie toespraken is hier te vinden.