Nieuwsbrieven

In de zendingswereld gebeurt veel. Elke zendingsorganisatie stuurt nieuwsbrieven. Het is ten eerste bijna niet bij te houden. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kost daarnaast ook veel tijd. Het is dan ook een uitkomst als anderen de belangrijkste missionaire thema’s op een rij zetten. Ik dit korte artikeltje noem ik een aantal applicaties, websites, nieuwswebsite en nieuwsbrieven die behulpzaam kunnen zijn voor iemand van een zendingsorganisatie of voor een zendingsteam in een gemeente.

Applicaties

  • Feedly is een applicatie die zowel op een tablet als via een browser te gebruiken is. Veel missionaire website maken gebruik van feeds. Feedly is een zogenaamde feedreader en zet berichtjes van een website netjes op een rij. Berichten kunnen snel ge-scan-d en gelezen worden.
  • Twitter wordt door veel zendingsorganisaties gebruikt. Het aanmaken van een lijst binnen Twitter is eenvoudig. In een oogopslag volgt u vervolgens de laatste nieuwtjes. Ook Twitter is via de browser en via apps op een tablet te lezen.

Berichten op een rij

  • http://missionscatalyst.net/ is een website die missionaire berichten vanuit Amerikaans perspectief op een rij zet.

Nieuwsbrieven met trends en overzicht

  • Een nieuwsbrief die ik hier zeker wil noemen is ‘Vista’ van Redcliffe College, UK. De nieuwsbrief focust zich op Europa en komt vaak met prikkelende artikelen. Een aanrader!
  • Een nieuwsbrief met een breder perspectief komt van de Lausanne Movement. Lausanne is bekend van de wereldwijde conferenties. De laatste werd gehouden in 2010 in Kaapstad. Op de website zijn artikelen te vinden van uiteenlopende thema’s. De nieuwsbrief speelt meer in op mondiale actuele trends.

 Websites met diepte

  • Een website die ik vooral wil noemen is die van Gordon Conwell Theological Seminary. Op de¬†‘resources’ pagina kun je een document downloaden dat ingaat op de toekomst van het mondiale christendom. Een aanrader om doorheen te bladeren en te lezen.
  • Zoals u leest, worden er veel buitenlandse websites genoemd. Toch wil ik nog uw aandacht vestigen op het blad ‘Tussenruimte’ van de Nederlandse Zendingsraad. Oude nummers zijn vanaf de website in pdf te lezen. Thema nummers gaan in op de actualiteit van zending.

Mocht u nieuwsbrieven lezen of regelmatig een website bezoeken die voor anderen ook behulpzaam kunnen zijn, laat u dan vooral een bericht achter.